Pixbo Wallenstam IBF F03 Röd

Referat: FBC Lerum F02 Röd - Pixbo Wallenstam IBF F03 Röd

Fredagsmys i Lerum!

Fredagskväll och bortamatch i Lerum, alltså äkta fredagsmys, men istället för chips hade vi med vår fadder Rebecka i båset, Kul!

När matchen drog igång var vi inte riktigt på tårna medan Lerum körde igång i full fart. Vi gav deras tekniska spelare lite för stora ytor och det straffar sig direkt och efter några minuter ligger vi under med 2-0.
Långsamt men säkert kommer vi dock in i matchen och spelet utjämnades och vi skapade chanser, men det närmaste reducering vi kom under första perioden var ett stolpskott.

Efter pausen var det vi som tog kommandot och tryckte på ordentligt, men Lerum stod upp bra i sin box och hade en väldigt bra målvakt. Men efter en snabb spelvändning och rörig situation framför mål lyckades vi spräcka deras nolla. Nu var det reducerat till 2-1 och känslan var att snart skulle kvitteringen komma, men istället slarvade vi och bjöd på en kontring som resulterade i straff och utvisning.

En cool Jossan i mål kunde nästa retfullt enkelt slå bort bollen ur straffläggarens blad. Utvisningen som följde spelade vi utmärkt i en och en halv minut, men sedan fick Lerum till en fin passningskombination som resulterade i ett bra skott och de utökade sin ledning igen. Stärkta av målet tog nu Lerum över lite och lyckades även göra 4-1.
Tjejerna gav dock inte upp, utan kämpade in oss i matchen och momentumet gick över till oss igen. Innan andra pausen lyckades vi också reducera till 4-2 efter en snabb spelvändning som Moa avslutade i full fart med ett snyggt dragskott i första krysset.
Vi gick till vila med gott mod och en känsla av att vi skulle kunna komma ikapp.

Tredje perioden började bra och vi skapade tryck igen, men Lerum täckte ytor och skott bra och när vi tog oss runt dem och skapade lägen lyckades vi inte sätta dem.
Ju längre perioden gick desto tightare blev det båda lagen, spelade disciplinerat och gav inte många chanser och tiden rann undan fort och denna gång lyckades vi inte komma ikapp.

Detta var en kul och spännande match mellan två skickliga lag.
Lagen gav inte varandra många klara chanser och tyvärr förlorade vi matchen under de första ofokuserade minuterna. Som alltid bjuder Lerums 02’or upp till en bra kamp och denna gång var de lite vassare än oss.